Kødkvæg fra Solbjerggaarden

Kvalitetskød med omtanke

Vores kødkvæg kommer fra Solbjerggaarden på Lolland, hvor dyrene lever under frie og naturlige forhold. Her handler det om dyrevelfærd, naturpleje og kød i absolut topklasse.

Suppe pakke af ungkvæg
3kg Ungkvæg bryst m/ben og Tværreb m/ben
2kg Kraftben
Ialt 549,-

Grydesteg af ungkvæg bov
pr kg 199,-

Grydesteg af ungkvæg
pr kg 199,-

Luksus Bøf Pakke af ungkvæg
2stk Rib eye af ungkvæg højreb  a´500g
2 stk Entre cotes af ungkvæg højreb a´400g
2 stk Tournedos ungkvæg mørbrad med bacon a´ 300g
pr pakke 1299,-

Bøf Pakke af ungkvæg
2stk Tykstegsbøf af ungkvæg Tykstegsfilet a´ 300g
2stk Medaljon m/ bacon af ungkvæg Tykstegsfilet a´ 300g
2stk Ala Wienerschnitzel af inderlår a´ 300g
Pr pakke 699,-

Pakke af ungkvæg
500g Gullasch af ungkvæg
500g Bankekød af ungkvæg
500g Stroganoff af ungkvæg
Pr pakke 449,-


 

Racen – Blonde d’Aquitaine

Vores primære race er Blonde d’Aquitaine, en fransk kødkvægsrace kendt for:

  • Høj tilvækst og flotte slagteresultater

  • Ekstremt mørt og kortfibret kød

  • Fedtfattig, ren og delikat smag

Dyrene er store, lysebrune og meget muskuløse.
Køerne vejer omkring 1.000 kg, mens tyrene kan nå helt op på 1.300 kg.

For at give kødet lidt mere fedtmarmorering bliver ca. 20% af dyrene krydset med Hereford eller Angus. Det giver en dejlig balance mellem smag, mørhed og saftighed – så der er noget for enhver smag.

 


 

Dyrene og driften

På Solbjerggaarden finder du:

  • 60 ammekøer

  • 50 kvier til opdræt

  • 50 slagtedyr

Hvert år får køerne en kalv, som går sammen med sin mor i de første seks måneder. De bedste kviekalve bruges i avlen, mens resten af kvierne og tyrene opfedes til slagtning.

Slagtedyrene bliver typisk 12–16 måneder gamle og vejer omkring 500–600 kg ved slagtning.

Dyrene går i en moderne løsdriftsstald fra 2013 og bruges desuden til afgræsning på naturarealer.

 


 

Afgræsning og naturpleje

Fra maj til november går køer, kalve og kvier ude på græs – på store, åbne arealer rundt omkring på vestlolland.
Disse marker har en høj naturværdi, og dyrene hjælper med at pleje naturen og skabe bedre levevilkår for fugle og insekter.

Afgræsningen foregår både på egne marker samt i samarbejde med Naturstyrelsen og private lodsejere.

 


 

Om racerne

 

Blonde d’Aquitaine

Hereford

  • Verdens mest udbredte kødrace

  • Roligt temperament og lette kælvninger

  • Kød med høj spisekvalitet og flot fedtmarmorering

  • Kendt for sin karakteristiske mørkerøde farve og hvide hoved
    Hereford giver et saftigt, mørt og smagfuldt kød, som mange forbrugere elsker.